Gazdaság

Vezércsere az Audinál

audi (Array)
audi (Array)

Októbertől már nem Thomas Faustmann vezeti a magyar leánycéget.

Peter Kössler, az Audi AG ingolstadti gyárának vezetője váltja október 1-jén az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatói posztján Thomas Faustmannt; a jelenlegi ügyvezető igazgató a konszern neckarsulmi gyárának gyárvezetője lesz – tájékoztatta a győri székhelyű vállalat pénteken az MTI-t.

A neckarsulmi gyár jelenlegi vezetője, Fred Schulze pedig az ingolstadti gyárat irányítja a jövőben.

A közleményben Hubert Waltl, az Audi AG igazgatótanácsának termelésért felelős tagja azt írja: a váltás oka, hogy a vállalatok vezetői tudásukat továbbadják, és új tapasztalatokat nyerjenek.

Hubert Waltl hozzátette: az Audi Hungaria Motor Kft.-t 11 évig irányító Thomas Faustmann sokat tett a magyarországi gyárért, amely vezetése alatt lett a világ legnagyobb motorgyára, évi mintegy kétmillió gyártott motorral, egyre több modellt gyártanak a győri egységben, emellett jövőbemutató kezdeményezésekkel, együttműködésekkel és oktatási projektek elindításával segítette a jövő generációit.

Peter Kössler több mint húsz éve dolgozik a konszernben, vezetése alatt az ingolstadti gyár az Audi-konszern technológiai központja és Európa második legnagyobb járműgyára lett.

Az Audi Hungaria Motor Kft. az Audi- és Volkswagen-konszern központi motorszállítója. Tavaly kétmillió motor és mintegy 135 ezer jármű készült a győri gyárban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik