Gazdaság

Kasszafrász: idén megúszhatják a taxisok és fodrászok

fodrász (Array)
fodrász (Array)

Még mindig csak tervezgeti a minisztérium, hogyan terjesztené ki az online pénztárgépek kötelező alkalmazását a szolgáltatószektorra.

Még mindig a tervezési fázisban van az online pénztárgépek használatát a szolgáltatási szektorra is kiterjesztő rendelet. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) jelenleg is a részletszabályokon dolgozik, és tart az egyeztetés az érintett szektorok képviselőivel – tájékoztatta a vg.hu-t a tárca.

Online kassza az eddigi információk alapján a fodrászoknak, kozmetikusoknak, masszőröknek és a taxisoknak kellhet a jövőben. A pénzváltók pedig márciusban önként jelentkeztek az online kasszásításra. A magánszálláshelyek viszont úgy tűnik, megússzák a dolgot. 

A gyártók ezek alapján úgy becslik, hogy 50-70 ezerre becslik a darabszámot.

Az, hogy pontosan kikre is vonatkozik majd az új kötelezettség, azért is lehet fontos, mert egyes szakmáknál (pl. taxis) mobilkasszákra lehet szükség, és ezekből egyelőre kevés van. És ha változnak a műszaki követelmények, akkor az azoknak megfelelő gépek kifejlesztése is idő – mondta többek között a lapnak egy szakértő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik