Gazdaság

Dönthettek a fodrászok online kasszájáról

online-penztargep(210x140).jpg (online pénztárgép)
online-penztargep(210x140).jpg (online pénztárgép)

A szolgáltatói szektornak, így a taxisoknak, fodrászoknak és kozmetikusoknak is kötelező lesz az online kassza – tudta meg a Világgazdaság.

Ötvenezer pénztárgépre lehet szükség a szolgáltató szektorban, miután megjelenik az a rendelet, ami a kereskedők után újabb szakmákat vonna be az online kasszák rendszerébe – mondta el a Világgazdaságnak Novák Zoltán, a piacvezető Micra-Metripond Kft. ügyvezetője.

A cégnél úgy tudják – a taxisokra, fodrászokra, kozmetikusokra – terjesztenék ki az online kassza bevezetésének kötelezettségét. Az ügyben szakmai konferenciát is rendeztek.

A szolgáltató szektor online-osításával kapcsolatos kérdésekre az NGM lapzártáig nem válaszolt, így az sem derült ki, hogy mikortól vezethetik be az intézkedést.

Komoly problémát okozhat, hogy a szépségszalonokban jellemzően több szakember – fodrász, pedikűrös, manikűrös, műkörmös, masszőr, kozmetikus – dolgozik, de nem alkalmazottként, hanem vállalkozóként, széket bérelve. Így minden bizonnyal egyenként kell majd megvásárolniuk a pénztárgépeket – azaz egy szalonban 3, 6 vagy akár 12 kasszára is szükség lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik