Gazdaság

Rábólintottak az ÁSZ beszámolójára a képviselők

asz(210x140).jpg (Array)
asz(210x140).jpg (Array)

A határozat szerint az ÁSZ törvényi kötelezettségeit teljesítette, a gazdálkodását független könyvvizsgáló ellenőrizte és rendben találta.

Elfogadta az Országgyűlés az Állami Számvevőszék 2014-es tevékenységéről szóló Beszámolóját. Az erről szóló határozatában az Országgyűlés elismerte és megerősítette az ÁSZ korrupciós kockázatok feltérképezésére irányuló, valamint az integritásalapú szervezeti kultúra elterjesztése érdekében végzett tevékenységét is. A határozat szerint az Országgyűlés támogatja továbbá, hogy az ÁSZ szélesítse a vezetői rendszerekre vonatkozó tanácsadó tevékenységét és támogassa az etikus közpénzügyi vezetőképzést.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) még május 18-án adta át az Országgyűlésnek a 2014-es tevékenységéről, gazdálkodásáról szóló beszámolóját. Az Országgyűlés legfőbb pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerveként az ÁSZ 2014-ben 233 jelentést hozott nyilvánosságra, tevékenységét széleskörű hasznosulás jellemezte. 966 helyszínen volt jelen, 574 címzettnek 2642 javaslatot tett, és 31 ülésen összesen 158 számvevőszéki dokumentumot tárgyaltak az országgyűlési bizottságok. A tavalyi eredményes tevékenység megerősíti, hogy az Országgyűlés jó döntést hozott az új számvevőszéki törvény 2011-es megalkotásával.
A most elfogadott országgyűlési határozat szerint az ÁSZ törvényi kötelezettségeit teljesítette, a gazdálkodását független könyvvizsgáló ellenőrizte, illetve erre vonatkozó pénzügyi beszámolóját hitelesnek minősítette, ezért a szervezet 2014. évi ellenőrzési tevékenységéről, működéséről, gazdálkodásáról készített beszámolót az Országgyűlés elfogadja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik