Vasarnapi-zarva-tartas(ffc0f3a4-0040-469d-ae85-2de5fab2cf80)(210x140).jpg (Array)
Gazdaság

PM: Orbán oligarcháinak gazdagodását szolgálja a vasárnapi zárva tartás

Az ellenzéki párt szerint a sokak életét megkeserítő vasárnapi zárva tartás kormányzati indoklása nettó hazugság.

A Párbeszéd Magyarország szerint Baldauf László CBA-vezér tegnapi interjúja bizonyítja, hogy a sokak életét megkeserítő vasárnapi zárva tartás kormányzati indoklása nettó hazugság. Állítják, hogy a munkahelyek ezreit megszüntető korlátozás az orbáni oligarchák további gazdagodását szolgálja; legnagyobb nyertese a Fidesz-közeli milliárdos Baldauf CBA-ja.

Szabó Tímea országgyűlési képviselő, PM-társelnök másfél hónapja benyújtott egy törvényjavaslatot azért, hogy legalább a jelentősebb idegenforgalmi adóbevétellel rendelkező önkormányzatok maguk dönthessenek a vasárnapi nyitva tartásról. Az üdülőszezonban a hazai és külföldi turisták életét megkönnyítő javaslatot azonban a Fidesz-KDNP elfektette, így nyár előtt nem kerülhet még bizottsági vitára sem.

Így a hazai közvélemény − köztük a kormánypárti szimpatizánsok – nagy többsége által elutasított korlátozás miatt az üdülők és turisták pihenés helyett szombatonként továbbra is tumultuózus jelenetekre, sorban állásra, vasárnaponként pedig bezárt üzletekre számíthatnak.

Az ellenzéki párt szerint a dolgozók megszenvedik a hosszított hét közbeni munkaidőt és a vasárnapi pótlék kiesését, a kisbolt-tulajdonosok pedig sokszor az egyetlen szabadnapjukat is elveszítik az ostoba szabályozás miatt.

A PM felszólítja a kormányt, hogy inkább ebben a kérdésben „konzultáljon” az emberekkel, és a közakaratnak megfelelően törölje el a Baldaufékon kívül szinte mindenki által elutasított zárva tartási törvényt.

Ajánlott videó