Gazdaság

A kormánypártok suttyomban bevezetnék a feudalizmust

szüret (Array)
szüret (Array)

A közfoglalkoztatásban tervezett új szabályok az LMP szerint pontosan ezt jelenthetik majd. A kormány a munkáltatók megsegítésével magyarázza az új módit.

A tervezett módosítás szerint:

Többek között a közfoglalkoztatásról volt szó szerdán napirend előtt az Országgyűlésben.

LMP: a kormánypártok bevezették a feudalizmust

Szél Bernadett (LMP) a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási törvénymódosításával kapcsolatban azt kérdezte, a Fidesz-KNDP elképzelései szerint mennyit kell várni, hogy bevezessék a jobbágyságot. Szerinte a kormánypártok szépen suttyomban bevezették a feudalizmust, az úr-szolga viszonyt.

A parlament által ezen szerdán tárgyalt törvényjavaslatból azt a rendelkezést kifogásolta, hogy kizárhatják a közmunkából azt, aki nem fogadja el a felkínált idénymunkát. Szóvá tette az alacsony órabéreket is, és normális kormányzati foglalkoztatási programot sürgetett.

Állami robot magáncégeknél címmel közölt blogbejegyzésében hasonló véleményen volt Pápa Levente, az Együtt politikusa, aki szintén újfeidalizmust emleget. Szerinte a legsúlyosabb és legfelháborítóbb az egész javaslatban a kötelező jelleg. Hogy miért, azt egy tanmesével világítja meg, érdemes elolvasni. 

A közmunka miatt van

BM: a munkáltatókat védjük

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára szerint a közfoglalkoztatás sok családnak meghozta a biztonságot, ezért nem vállalnak idénymunkát. Segíteni akarnak a munkáltatóknak – folytatta – ezért akarják megteremteni annak a lehetőségét, hogy megszakítva a közfoglalkoztatás időszakát, legyen lehetőség az idénymunkában való részvételre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik