Gazdaság

Lezárták a jövő évi költségvetés részletes vitáját

rogan-antal(210x140).jpg (Array)
rogan-antal(210x140).jpg (Array)

Meglepetés nincs, a gazdasági bizottság csak a Fidesz javaslatait támogatta, az ellenzékieket elvetették.

A gazdasági bizottság lezárta a jövő évi költségvetés részletes vitáját. A jövő évi költségvetéshez benyújtott módosítók közül a Fidesz javaslatait támogatta, az MSZP, a Jobbik és az LMP módosító javaslatait elutasította az Országgyűlés gazdasági bizottsága keddi ülésén, amelyen lezárták a törvényjavaslat részletes vitáját, és a kormánypárti képviselők támogatásával elfogadták az erről szóló jelentést.

A bizottság megvitatta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2014. évi szakmai tevékenységéről és működéséről szóló beszámolót is, amelyet elfogadásra javasolt az Országgyűlésnek.

A költségvetési törvényjavaslathoz 91, a gazdasági bizottságot érintő módosító javaslat érkezett, amelyekről a nemzetgazdasági tárca képviselője kifejtette, hogy előzetes álláspontjuk szerint egyik párt indítványait sem támogatják. Bánki Erik (Fidesz) alelnök ehhez hozzáfűzte, hogy a Fidesz-frakció még nem egyeztetett a kormánnyal. A javaslatokról csomagban – a benyújtó frakciók által csoportosítva – szavaztak a képviselők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik