Gazdaság

Illegális tetoválószalonra csapott le a NAV

illegalis-tetovaloszalo(960x640).jpg (Array)
illegalis-tetovaloszalo(960x640).jpg (Array)

A szalont kívülről semmi sem hirdette, a kíváncsi szemektől jól elrejtve működött, így a működtető férfi biztonságban érezte magát. Próbavásárlással csípték nyakon.

Illegálisan működött a lakótelepi tetoválószílon, amit lelepleztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. Várhatóan 200 ezer forintra bírságolják azt a személyt, aki engedély nélkül működtette a helyet.

Próbavásárlással buktatták le

A NAV pénzügyőreinek tudomására jutott, hogy Budapest egyik III. kerületi lakótelepén egy román állampolgár tetováló szalont alakított ki és azt engedély nélkül üzemelteti.

A szalont kívülről semmi sem hirdette, a kíváncsi szemektől jól elrejtve működött, így a szalont működtető férfi biztonságban érezte magát. Tetováltatni is csak előre egyeztetett időben lehetett. A próbavásárlás keretében készített tetoválás befejezése után 25 000 forintot kért a férfi, aki a pénz elfogadása után azonban számlát, nyugtát már nem adott.

Ezt követően a pénzügyőrök igazolták magukat és ellenőrizték az üzletet. Kiderült, hogy a szalont működtető román férfi nem rendelkezik sem vállalkozói engedéllyel, sem az üzletre vonatkozó működési engedéllyel, így nem meglepő, hogy a pénzügyőrök sem számlát sem nyugtát nem kaptak.

A román férfi ellen adószám nélkül végzett adóköteles tevékenység miatt eljárás indult, melynek végén 200 ezer forint pénzbírság kiszabása várható, valamint megvizsgálják a férfi vagyonának gyarapodását is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik