Gazdaság

Varga nekiment az Ubernek

uber (uber)
uber (uber)

A nemzetgazdasági miniszter nemrégen Facebook-oldalán jelentette be, hogy vizsgálat megdindítására adott utasítást a taxisok mumusánál.

“A megfizethető, biztonságos, tiszta és pontos taxihoz minden utasnak joga van. Ha viszont olyan szereplő tűnik fel, aki nem tartja be az alapvető személyi és tárgyi feltételeit a személyszállításnak, ezzel piaci előnyre tesz szert, ráadásul közterhet sem fizet, akkor lépni kell. Az Uber taxicégként Magyarországon végez szolgáltatást, érdemi adófizetés nélkül. “Sofőrjei” a Hollandiában bejegyzett vállalattal vannak kapcsolatban, sokszor anélkül szolgáltatnak, hogy a taxizáshoz szükséges szakmai feltételek teljesülnének. A helyzet így nem maradhat. Ma arra adtam utasítást, hogy a gazdasági minisztérium és intézményei indítsanak vizsgálatot és tegyenek lépéseket a piaci állapotok rendezésére, valamennyi tisztességes vállalkozó és biztonságosan közlekedni akaró utas érdekében” – írta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Facebook-bejegyzésében. 

A kommentelők véleménye erősen megoszlott, volt aki egyetértett Vargával, mások viszont a választás szabadságát hangsúlyozták. Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke is hozzászólt a bejegyzéshez. Szerinte éppen itt az ideje, hogy megvédje a magyar vállalkozók és az adófizetők érdekeit a kormány!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik