Belföld

Verseny nélkül kaptak tízmilliárdos megbízást Mészáros Lőrincék

Meszaros-Lorinc(430x286).jpg (Mészáros Lőrinc, Felcsút, polgármester)
Meszaros-Lorinc(430x286).jpg (Mészáros Lőrinc, Felcsút, polgármester)

A gázszerelőből lett milliárdos felcsúti polgármester a gátakhoz is ért.

Egyszereplős, verseny nélküli közbeszerzésen nyert el egy gátmegerősítési munkát Mészáros Lőrinc cége és a Békés Drén Kft. által alakított konzorcium, nettó 9,9 milliárd forintért. A közbeszerzést az Országos Vízügyi Főigazgatóság írta ki, a Közép-Tisza vidéki, az Alsó-Tisza vidéki, a Körös-vidéki és a Tiszántúli vízügyi igazgatóságok területére eső árvízvédelmi munkákra. A beruházás EU-s pénzből valósul meg, ugyanakkor az Európai Bizottság már többször kifogásolta a magyarországi közbeszerzési gyakorlatot, különös tekintettel az egyszereplős, verseny nélküli eljárásokra.

Nem ez az első sikere a mostani nyerteseknek: a Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Békés Drén Kft. korábban egy 34 milliárdos kivitelezési tender nyertesei között volt az Országos Vízügyi Főigazgatóság tenderén – emlékeztet a Napi.hu.

Mészáros Lőrinc Orbán Viktor miniszterelnök falujának, Felcsútnak a polgármestere. Az ő és felesége tulajdonában lévő Mészáros és Mészáros Kft. 2009-es, csaknem egymilliárdos bevételét 2013-ra megtízszerezte, mintegy tízmilliárd forintra, a cég a tulajdonosoknak 1,2 milliárd forint osztalékot fialt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik