Gazdaság

Vida Ildikó intézkedett

vida ildikó (vida ildikó)
vida ildikó (vida ildikó)

Az adóhatóság vezetője az ÁSZ-vizsgálat által feltárt hiányosságokkal kapcsolatban meglépte, amit kellett. Hogy mit, az még titok.

Meghozta a szükséges intézkedéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke azoknak a hiányosságoknak az ügyében, amelyeket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nemrégiben lezárult vizsgálata tárt fel – írta kedden a Napi Gazdaság.

Bő két hete lapunknak is azt válaszolta a NAV, hogy azokat a hibákat, amik még az APEH korából származnak, már a NAV létrehozásakor kijavították. A többi felvetéssel kapcsolatban pedig Vida Ildikó azonnal intézkedett és a törvényi határidőt betartva válaszolt az ÁSZ-nak.

Most még annyi derült ki, hogy a feltárt belső szabályozási kérdések sok esetben a gyorsan változó jogszabályi környezetből fakadtak, a NAV törvényes működését azonban nem veszélyeztették. A fennmaradó, vezetői döntést igénylő számvevői megállapításokkal kapcsolatban megtett intézkedésekről azonban egyelőre nem árult el részleteket a szervezet a lapnak.

Ha kíváncsi rá, hogy az ÁSZ által kifogásolt hátralékállomány növekedése mögött mi húzódik meg a NAV szerint, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik