Gazdaság

Visszavonták a karcagi utazási iroda engedélyét

kun-mediátor (kun-mediátor)
kun-mediátor (kun-mediátor)

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) visszavonta a Kun Mediátor Szolgáltató Kft. utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét és az utazási vállalkozást törölte a hatósági nyilvántartásából.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) rendelkezésére álló adatok alapján az utazási vállalkozásnak az általa szervezett utazáson részt vevő, külföldön tartózkodó utasa nincs.

A hatóság tájékoztatása szerint a céget, mint utazási vállalkozást vizsgálták: az utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységével összefüggésben végeztek hatósági ellenőrzést.

Új utakat már nem szervezhetnek

A vizsgálat az utazási vállalkozó valamennyi nyilvántartott telephelyére kiterjedt Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar megye és Budapest területén. A vizsgálat során a hatóság adatokat gyűjtött az utazási vállalkozás által kötött utazási szerződésekről, elfogadott befizetésekről, valamint vizsgálta az engedélyköteles tevékenység feltételeinek meglétét is.

A hatóság döntésének következtében az utazási vállalkozó újabb utazásokat nem szervezhet, nem bonyolíthat le, az elmaradt utazásokra befizetett előlegeket és részvételi díjakat köteles teljes egészében visszafizetni.

Ennek elmaradása esetén a károsult utasok az Union Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. utasbiztosítási üzletágát kezelő vezérügynökségénél nyújthatják be kárigényüket – olvasható a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal tájékoztatójában.

A vizsgálatra az NGM utasította szerdán a MEKH-et. A Kun-Mediátor foglalkozott befektetési tevékenységgel is (karcagi “brókerügy”), és a tuladonosok leléptek az ügyfelek pénzével. A kár akár 20 milliárd forint is lehet. Emiatt meg az MNB és a rendőrség vizsgálódott. A cégnek egyébként nem volt MNB-engedélye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik