Pénzügy

Karcagi botrány: akár 20 milliárd is lehet a kár

Egyelőre bizonytalan, hogy három-négymilliárd forint vagy ennél nagyságrenddel nagyobb, esetleg 20 milliárd forint a kár.

Erről Dobrossy István ügyvéd a karcagi városházán, a károsultak számára tartott jogi tanácskozással egybekötött tájékoztatóján beszélt. Az ügyvéd közölte: név szerinti feljelentést tettek a cég vezetőivel szemben, a nyomozást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja.

A portál szerint a városháza nagytermét megtöltő mintegy kétszáz károsult zaklatott lelkiállapotban, ám fegyelmezetten hallgatta az ügyvéd tájékoztatóját és tett fel kérdéseket. A tájékoztató alapján a károsultak folyamatosan jelentkeznek, ezért nehéz megbecsülni azt, hogy mekkora összegről lehet szó.

Szökés, körözés, állami támogatás

A Kun-Mediátor Kft. ellen jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával szerdán indított piacfelügyeleti vizsgálatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A cég ügyvezetője, egyben résztulajdonosa Dobrai Sándorné, aki két lányával, Krisztinával és Erikával közösen 16 évvel ezelőtt alapította meg a társaságot. A Dobrai család egy része hétfőre eltűnt.

A főként utazási irodaként működő kft. pénzváltási tevékenységet folytatott, miközben erre nem volt engedélye az MNB szerint. A police.hu-n emellett megjelent egy olyan közlemény, amely alapján többen személyesen tettek bejelentést április 14-én a Karcagi Rendőrkapitányságon, mert a vállalkozás karcagi fiókjában befektetési szándékkal elhelyezett pénzükhöz a lekötési idő lejárta után nem fértek hozzá.

A Hír24 tegnap számolt be róla, hogy kétmillió forint támogatást nyert 2014 novemberében a Nemzeti Kulturális Alaptól könnyűzenei koncertek megvalósítására a karcagi botrány főszereplőihez köthető Múzeumkert Zrt. A Múzeumkert Zrt.-ben igazgatósági tag Dobrai Sándorné, a Kun-Mediátor Kft. szökésben lévő ügyvezető-tulajdonosa, két lánya pedig ügyvezető-résztulajdonos.

A legújabb fejlemények szerint Dobrai Sándornét körözi a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik