Gazdaság

Adózhatunk a tévé és a kertkapu után is

kertkapu(430x286).jpg (kertváros, )
kertkapu(430x286).jpg (kertváros, )

Vámosi-Nagy Szabolcs a Hír TV-ben megerősítette, valóban bármi elképzelhető, ha egy adó bevezetéséről van szó.

A helyhatóságok bármire kivethetik a települési adót, amire jelenleg semmilyen más közteher nem vonatkozik – ennek része a földadó is, ám ez egyelőre nem vált tömegessé. Az úgynevezett települési adót januárban vezették be, de a városok, községek és falvak év közben is kiróhatják – mondta Vámosi-Nagy Szabolcs a Magyarország élőben című műsorban.

Az adóhivatal egykori elnökhelyettese szerint akár azt is lehet mondani, hogy a televízió tulajdonlását adóztatom. „A füstadó nem jó, mert a füstadó a házadónak volt egy változata, ugye, a középiskolában tanultuk, hogy ahány család, annyi füst volt, így akkor jobban tudták őket adóztatni, de a kapuadó már szóba jöhet, mert a kapu önmagában adójogi értelemben nem az építményadó, nem az épületadó alanya – tette hozzá a szakértő.

Vámosi-Nagy Szabolcs már korábban is jelezte, az emberi fantázia határtalan, ha egy adó bevezetéséről vagy az adózás elkerüléséről van szó. Biztosan sokfélét találnak majd ki, arra kell csak figyelni, hogy az új ne essen majd egybe egy korábbival. Szerinte az új elvonásoknak a tízezres lélekszámot meghaladó városokban nagyobb a valószínűsége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik