Gazdaság

Hivatalos: csődvédelmet kért az Ulpius-ház

A cég időt akar nyerni, hogy a kiadó – ha szerényebb körülmények között is – megmeneküljön. Kepets András tulajdonos még mindig nem nyilatkozott.

Galambos Ádám, az Ulpius-ház kommunikációs vezetője megerősítette a korábbi sajtóhíreket és elmondta: a csődvédelmet hétfőn jelentették be a kiadó alkalmazottainak a cég ügyvédje és az új ügyvezető jelenlétében.

A kommunikációs szakember személyes véleménye szerint az elmúlt évek túl gyors ütemű terjeszkedése, valamint a könyvpiacot sújtó válság együttesen sodorhatták a kiadót a mostani nehéz helyzetbe, azonban mivel csak tanácsadóként vesz résztaz Ulpius munkájában, pontos információkkal nem rendelkezik. Hozzátette: a csődvédelemmel időt nyerhetnek, és később szerényebb keretek között, akár néhány bolt bérleti jogának visszaadásával tovább működhetnek.

A kiadó boltjai hétfő óta leltár miatt zárva tartanak. Az MTI-nek kedd este a Mammutban és a Pozsonyi úton működő boltokat sikerült telefonon elérnie, az üzletekben azt az információt adták, hogy reményeik szerint péntek reggel kinyithatnak.

Az Index cikke szerint a nyilvános cégadatokban mostanra az olvasható, hogy az Ulpius-ház Könyvkiadó és Szolgáltató Kft. március 10-én az eddigi székhelyét a Thurzó utcából áthelyezte a Szent István körút 18. alá, három telephelyét (a Szent István körút 18., a Kolosy tér 1. és a Margit körút 1. alatt egyébként az Ulpius bolthálózat három címeként bejegyzetteket) pedig töröltette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik