Gazdaság

Ezt biztosan nem így tervezte a kormány

unios-tamogatas(210x140).jpg (uniós támogatás, )
unios-tamogatas(210x140).jpg (uniós támogatás, )

A kormány kommunikációjában igen hangsúlyos, hogy amit lehet, ki kell facsarni az uniós forrásokból. Ezt egy kicsit hátráltatja, hogy rengeteg a gyerekbetegség az új pályázati rendszerben.

Több szakértőt is megkérdezett a Napi.hu arról, hogyan látják a megújult uniós pályázati rendszert. Abban egyetértettek, hogy a technikai feltételeket nem érheti kritika, mert az új elektronikus rendszer meglehetősen felhasználóbarátra sikeredett, egyszerűsíti és átláthatóvá teszi a lebonyolítást. Azonban jó néhány gyermekbetegséget is felsoroltak.

Előfordult például, hogy a rendszer túlterhelt volt, amikor szűkre szabták a határidőt. Aztán volt olyan is, hogy a korábbi pályázók nem kapták meg a regisztrációt, értelmezhetetlen hibaüzeneteket küldött a rendszer, vagy éppen nem lehetett egy szükséges dokumentumot kinyomtatni, ami kellett volna az ellenőrzéshez.

Ezenkívül is számos pozitívumot és negatívumot említettek meg, végül arra is kitértek, milyen sok a bizonytalanság. Mármint akörül, hogy mikor indulhat el a pályázati dömping. Az állandó csúszás miatt ugyanis egyre többen kerültek nehéz helyzetbe, van, aki már nem tud tovább várni és piaci finanszírozással próbálja megoldani az adott fejlesztést.

Ha részletesebben is kíváncsi, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik