Gazdaság

Az Auchan így reagál a vasárnapi zárva tartásra

Auchan áruház (Auchan áruház)
Auchan áruház (Auchan áruház)

Nem küldik el azokat a dolgozókat, akiknek a hét hetedik napjára szóló szerződésük van, hanem új megállapodást ajánlanak nekik. Több újításra is készül az áruházlánc.

A kihívások ellenére is optimista a francia áruházlánc hazai vezetője. Az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója, Dominique Ducoux legalábbis azt nyilatkozta a vg.hu-nak, hogy ez a mostani időszak lehetőségeket rejt számukra. Ő úgy érzi, hogy a kiskereskedelmi ágazat változásai közben még növelhetik is a piacrészüket. Több újításra is készülnek.

Nem lesz csoportos leépítés

Tudni kell, hogy az áruházlánc mind a 19 üzlete zárva kell hogy tartson vasárnap innentől kezdve. Azonban a vezérigazgató szerint emiatt nem lesz csoportos leépítés. Hosszabb nyitva tartással, munkatársaik beosztásának újraszervezésével oldják meg a munkahelyek magtartását. Annak a közel 200 dolgozónak pedig, akiknek vasárnapra szólt a szerződésük, új munkaszerződést kínáltak.

Így reagál az Auchan a változásokra

Ducoux szerint 2015-ben már nem kell rendkívüli hatással számolniuk. Amennyiben pedig nem változnak nagymértékben a jogszabályi körülmények, megvalósítják üzleti terveiket: elindítják e-kereskedelmi tevékenységüket, valamint megteremtik a franchise és az 5000 m2 alatti alapterületű áruházak megnyitásának feltételeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik