Gazdaság

Megint kicsit merészebben vásároltunk

vasarlas-(210x140).jpg (vásárlás, üzlet, vasárnapi zárva tartás, )
vasarlas-(210x140).jpg (vásárlás, üzlet, vasárnapi zárva tartás, )

Januárban ismét emelkedett a kiskereskedelmi forgalom mennyisége az előző év azonos időszakiéhoz képest. Most 8,2 százalékos volt az átlagos növekedés.

2014-ben

2015. januárban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 7,7, naptárhatástól megtisztítva 8,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – áll a KSH legfrissebb jelentésében. Tavaly januárban még csak 6,1 százalékos bővülést mértek.

Az idei januári adaton belül az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem forgalma mennyiségre 5,5 százalékkal emelkedett, vagyis kicsivel mérsékeltebben, mint egy éve (akkor 8,9 százalékos volt januárban az éves szintű növekedés).

A nem élelmiszer-kiskereskedelemben 11,1 százalékos bővülést mért most a KSH, ami jelentős ugrás, hiszen tavaly januárban ez a szegmens még csak 3,3 százalékos pluszban volt.

Az üzemanyag-kiskereskedelemben pedig 9,4 százalékkal emelkedett az értékesítés volumene az első hónapban éves szinten. Ez több mint duplája az egy évvel korábban mért adatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik