Gazdaság

Lázárék jóvoltából csökken egy sarc

Alkohol (alkohol, részeg, bor, üvegek, részegség, szesz, )
Alkohol (alkohol, részeg, bor, üvegek, részegség, szesz, )

Húszmillió forintra mérséklik az alkoholok jövedéki biztosítékát.

Az Országgyűlés kedden elfogadta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János és parlamenti államtitkára, L. Simon László erre vonatkozó törvényjavaslatát, így az alkoholok jövedéki biztosítéka húszmillió forintra csökken.

A két fideszes politikus előterjesztését 157 igen szavazattal, 8 nem ellenében, 29 tartózkodás mellett hagyta jóvá a Ház.
A törvénymódosítás alapján az alkoholtermékek, a sör, a bor, a pezsgő és a köztes alkoholtermékek jövedéki biztosítéka az idén 20 millió forint lesz. Ez a tavaly hatályos 22 millió forintos jövedéki biztosíték “nagymértékű, közel 10 százalékos csökkentése” – írta indoklásában Lázár János és L. Simon László.

Az év elején még olyan NGM-es elképzelés volt, amely szerint nemhogy csökkentették volna, hanem többszörösére, 150 millió forintra emelték volna a jövedéki biztosítékot. Ez kicsinálta volna az ital-nagykereskedőket. Lázárék már akkor jelezték, hogy ezzel nem értenek egyet, és hogy vissza akarják állítani a 2014. januári szintre a biztosíték mértékét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik