Gazdaság

Buda-Cash: visszavonták a DRB bankcsoport tagjainak engedélyét

DRB Bank (DRB)
DRB Bank (DRB)

A betétesek még ebben a hónapban hozzájutnak megtakarításaikhoz.

Visszavonta a jegybank a DRB Bankcsoporthoz tartozó kisbankok tevékenységi engedélyét – írja az MTI.

A betétesek még e hónapban hozzájutnak megtakarításaikhoz, amelyet az Országos Betétbiztosítási Alap automatikusan fizet majd ki – mintegy 30 millió forintig -, és amelyhez az MNB elegendő forrást nyújt – nyilatkozta Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti alelnöke. Hozzátette: a jegybank előre hozott vizsgálatsorozatot kezdett a brókercégek nyilvántartási rendszereinek áttekintésére.

Windisch László, az MNB felügyeleti alelnöke elmondta: a jegybank előrehozott vizsgálatsorozatot kezdett a brókercégek nyilvántartási rendszereinek áttekintésére. Az eredménytől függően akár ezen a héten döntés születhet a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyének visszavonásáról is.

Az MNB hétfőn délután döntött a négy hitelintézet – DRB, ÉRB, BRB és DDB Bank – tevékenységi engedélyének visszavonásáról, miután a vizsgálat megállapítása szerint a kisbankok eszközeinek értéke nem nyújt fedezetet a velük szembeni követelések teljesítésére. A Buda-Cash bankonként tízmilliárdos nagyságrendű összegekkel nem tud elszámolni, emiatt a hitelintézetek saját tőkéje is negatívvá vált.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik