Gazdaság

Gyanús kukászsákok a Buda-Cash-razzia előtt

A rendőrségi nyomozás kezdete előtt hétfő hajnalban a Buda-Cash Brókerház központi épületéhez több sötét autó járt be, valakik nagyon pakolásztak ott - mesélte a hvg.hu-nak egy szemtanú.

Durván 14-18 órával az előtt, hogy a rendőrség hétfőn este megszállta volna a Buda-Cash brókerház Ménesi úti központi épületét, valakik valamit pakoltak.

„Hétfő hajnali 2 óra tájban hat sötét színű autót láttam a Buda-Cash Brókerház Ménesi úti parkolójában” – mesélte a brókercég székházával szemben lakó nő a hvg.hu-nak, aki pont rálát az épületekre, és szokatlannak tartotta az esetet, korábbról nem emlékszik hasonlóra az épületnél.

Először az vált számára gyanússá, hogy az épület legalsó szintjén fel volt kapcsolva a villany, hétvégén általában senkit sem lehetett látni az irodaház környékén. Amit ennél is furcsábbnak talált, hogy a szomszédos épület egyik emeleti helyiségében világos volt, és egy férfit látott kijönni a házból, aki egy láthatóan nehéz fekete kukászsákot húzott maga után.

Egy kocogó férfi az Indexnek számolt be arról, hogy vasárnap kora este elkezdtek beállni a fekete autók a Buda-Cash-hez, és laptoptáskás, alkalmazottnak tűnő, jól öltözött emberek mentek csapatostul a cég épületébe. Még meg is állt megnézni, hogy miféle konferencia kezdődhet vasárnap este, de nem derült ki.

A hvg.hu szerint a Buda Cash ügyfelei közül vannak nagyon dühösek, és vannak, akik szerint nem volt nyomulós a brókercég. De még mindig sok a kérdőjel, miközben önkormányzatok sok tíz- és százmillió forintja befagyott, jövő héten nem lesz miből fizetni az alkalmazottakat és a segélyeket, ha nem változik addig a helyzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik