Gazdaság

A DK az unióhoz fordul Tiborcz gazdagodása miatt

Kozvilagitas-Esztergom(210x140).jpg (közvilágítás, esztergom, )
Kozvilagitas-Esztergom(210x140).jpg (közvilágítás, esztergom, )

Orbán veje cégének közbeszerzési sikereivelkapcsolatban az Európai Unió csalás elleni hivatalától kér kivizsgálást a Demokratikus Koalíció.

Tiborcz cége

A Demokaritkus Koalíció közleményt adott ki, amelyben azt írják, nem nézik tétlenül, hogy Tiborcz István, a miniszterelnök veje elfoglalta a közvilágítás piacát. Hódmezővásárhelyen, Hévízen, Balatonfüreden, Kecskeméten, Szekszárdon, Dunaújvárosban, Mezőhegyesen, Sopronban, Hatvanban, Kalocsán, Bácsalmáson, Bicskén, Óbudán és Zalaegerszegen is a miniszterelnök veje fejlesztheti a közvilágítást.

A DK szerint az Orbán Viktor vezette maffiakormány mindenhol jelen lévő és egymás kezét mosó káderekkel intézményesítette a korrupciót. Ennek a közbeszerzési rendszernek a kedvezményezettje Orbán lánya is, hiszen
férjén keresztül több milliárd forint közpénzben részesült – tették hozzá.

Orbánnak szegezték a kérdést

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz, hogy megtudja, összeegyeztethetőnek tartja-e az európai értékekkel vagy saját miniszterelnöki tisztségével, hogy a családja több milliárd forint hasznot húz abból az Európai Unióból, amelyet az elmúlt években folyamatosan támadott és amelynek a zászlaját kormánya nem tűri meg a
magyar parlamentben.

A Demokratikus Koalíció az Európai Unió csalás elleni hivatalához fordul, hogy kivizsgálják azt a közbeszerzési gyakorlatot, amiben a magyar miniszterelnök családja gazdagodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik