Belföld

Orbán vejének cége milliárdos szerződést írt alá

orbán ráhel, tiborcz istván (orbán ráhel, tiborcz istván)
orbán ráhel, tiborcz istván (orbán ráhel, tiborcz istván)

Tiborcz István legtöbb pénzt hozó érdekeltsége, az Elios elbukott egy 370 milliós közbeszerzést, de Zalaegerszegen 1,8 milliárdos szerződésnek örülhet.

Zalaegerszegen aláírták azt a szerződést, ami alapján 1 milliárd 80 millióért korszerűsítheti az Elios a város közvilágítását – számolt be a 444.hu.

A portál kitér arra is, hogy a kormány jóváhagyta Pécs városának a hitelfelvételét. Ez azt jelenti, hogy ott is elindulhat a közvilágítás korszerűsítése. Első körben 894.7 millióból, ezt a munkát is az Elios végzi – teszik hozzá. A második kör is 800 milliós lesz.

Szentesen viszont nem a Tiborcz 50 százalékos tulajdonában lévő Elios Zrt. nyerte a közvilágítás korszerűsítésére kiírt 370 milliós közbeszerzést.

Az Átlátszó korábban utánanézett annak, hogy az Elios Innovatív Zrt. hogyan teljesített 2014-ben a közbeszerzéseken. A lap szerint Tiborcz István a cégbe a Green Investments Kft.-n keresztül 2014 áprilisának végén szállt be, a társaság Tiborcz előtt 1 milliárd forint megbízást kapott, utána pedig további 1,9 milliárdnak örülhetett.

A közvilágítás korszerűsítése nagy üzlet mostanában – emlékeztet a 444 cikke.  Van rá uniós pályázat, a költségek 85 százalékát az Európai Kohéziós Alap és a magyar kormány támogatása biztosítja. A fennmaradó 15 százalékot pedig a települések állják, többnyire hitelből. Középtávon megéri, kevesebb lesz a települések számlája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik