Gazdaság
radiátor (radiátor)

Tavasszal startol a nemzeti közműszolgáltató

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2015. 01. 12. 12:31

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a lakossági földgázszolgáltatással hamarosan megkezdi működését az állami közműcég. Később az áram-, majd a távhő-szolgáltatói ágazatban is megjelennek.

Korábban a témában:

A Miniszterelnökség közleményében azt írta, visszautasítják az állami közműcég indulásának késlekedésével kapcsolatos, “félrevezető sajtóhíreket”.

A Lázár János vezette Miniszterelnökség hangsúlyozta: az állami közműszolgáltatás rendszerének megszervezése gőzerővel folyik.

“A korábbi bejelentéseknek megfelelően a nemzeti közműszolgáltatás rendszere a következő két-három évben elnyeri végső formáját és üzemméretét” – közölték.

A nemzeti közművállalat célja – mint fogalmaztak – az energia méltányos áron történő elérésének biztosítása, az ellátásbiztonság növelése egy üzletileg hosszú távon fenntartható állami szolgáltatói modell megvalósításával.

A kormány tavaly szeptemberben döntött a nemzeti közműszolgáltató felállításáról, és jó árakat illetve jó szolgáltatást ígértek. A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János akkor azt mondta, egy év múlva (vagyis idén szeptemberben) a magyar háztartások egy jelentős része már az állami tulajdonú cégtől vásárolja majd az áramot és a gázt.

A vállalkozásoknak is lesz rezsicsökkentés

Azt pedig még múlt csütörtökön mondta a Fidesz országgyűlési képviselője, Németh Szilárd, hogy az állami szolgáltató létrejöttével az üzleti szférában is mintegy 10 százalékkal mérséklődhet az energia ára. Ami majd elgondolásuk szerint felpörgeti a gazdaságot.

Ennek érdekében a szabadpiacra is kiterjesztik a rezsicsökkentést – folytatta -, a szabadpiaci árakat pedig az idén létrejövő állami szolgáltatóval törnék le. Ez úgy sikerülhet, ha az állami szolgáltató kisebb apparátust, kisebb “vízfejet” használ, a keletkezett hasznot pedig visszaforgatja a szolgáltatás minőségének, olcsóbbá tételének a megteremtésébe – magyarázta.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.