Pénzügy
fodrászüzlet (fodrászat, )

A vállalkozásoknál is jön a rezsicsökkentés

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2015. 01. 08. 14:54

A Fidesz szerint mintegy 10 százalékkal mérséklődhet az energia ára az üzleti szférában is.

Korábban a témában:

Az idén létrejövő állami szolgáltatóval a szabad piacon is letörné az energiaárakat a Fidesz, hogy a vállalkozásokra is kiterjedhessen az akár 10 százalék körüli rezsicsökkentés – erről Németh Szilárd, a párt országgyűlési képviselője beszélt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A rezsicsökkentés pörgeti majd a gazdaságot

A Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa kiemelte, a cél az, hogy a magyar vállalkozások előnyös helyzetbe kerüljenek, hiszen ahol a vállalkozások olcsóbban jutnak energiához, ott “pörög” a gazdaság.

Ezért szeretnék a “kötött piac”, a háztartásoknak biztosított egyetemes energiaszolgáltatás után a szabad piacra is kiterjeszteni a rezsicsökkentést – folytatta -, a szabad piaci árakat pedig az idén létrejövő állami szolgáltatóval törnék le. Ez úgy sikerülhet, ha az állami szolgáltató kisebb apparátust, kisebb “vízfejet” használ, a keletkezett hasznot pedig visszaforgatja a szolgáltatás minőségének, olcsóbbá tételének a megteremtésébe – magyarázta. (Mert egyébként az állami cégekre a kicsi vízfej a jellemző – tesszük hozzá zárójelben.)

350 milliárdot kaptak a családok

A fideszes képviselő a tájékoztatón felsorolta a rezsicsökkentés elmúlt két évének állomásait, gazdasági hatásait – az infláció csökkenését, a növekvő kiskereskedelmi forgalmat – és fogyasztóvédelmi eredményeit.
Hangsúlyozta, hogy a rezsicsökkentéssel az idei év elejéig összesen körülbelül 350 milliárd forint maradt a családoknál, “350 milliárd forintot vettünk el a többnyire külföldi tulajdonú energiacégektől”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.