Gazdaság

Pályázat nélkül választhatják ki a dohányellátót

dohányzás (dohányzás)
dohányzás (dohányzás)

Egy kormánypárti módosító javasolja ezt az újítást a dohány-kiskereskedelmi ellátó szervezet felállításával kapcsolatban.

A dohányipari dolgozók

A kulcsszó a megbízhatóság, mi más is lenne. Szűcs Lajos kormánypárti képviselő módosító javaslata több apró pontosítás mellett lényeges változtatást is javasol a Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter által jegyzett, a dohányellátó létrehozásáról szóló törvénytervezethez – figyelt fel rá a Portfolio.hu.

Az indoklás szerint “az ágazati miniszter három módon döntheti el, hogy miként kívánja kiválasztani a dohánykiskereskedelmi-ellátó személyét (illetve, adott esetben több ilyen céget)”.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Az állam maga is gyakorolhatja – erre alapított cége útján a tevékenységet, de nyilvános koncessziós pályázatot is kiírhat. Majd hozzáteszi a javaslat az újdonságot: “Valamint megbízható dohánykereskedő társaság megfelelő ajánlatát külön pályázat lebonyolítása nélkül, ugyanakkor a koncessziós törvény rendelkezéseinek megfelelően, elfogadhatja.” Ennyi.

Ja, azt is részletezik, mit jelent a megbízható. Olyan szervezet, amelnyek megvannak az engedélyei, 500 ezer forintnál többel nem tartozott 90 napnál tovább sem az államnak, sem partnerének, húszmilliónál nagyobb bírságot nem kapott, és legalább 15 éve van a piacon. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik