Gazdaság

Lehúzza a rolót a Bonbonetti kanizsai ostyagyára

December 10-én befejezi az ostyagyártást a Bonbonetti Choco Kft., és a 64 dolgozó mintegy harmada folytatja a Kanizsa Pékségnél.

Több érdeklődő is jelezte, hogy megvásárolná a nagykanizsai, ostyagyártással foglalkozó üzemet, de nem sikerült olyan potenciális vevőt találni, aki nagyobb létszámmal átvette volna a céget – mondta Lakos István, a budapesti Bonbonetti Choco Kft. projektfelelőse az MTI-nek.

A törvényes előírásoknak megfelelően jelentették be már nyáron a csoportos létszámleépítést a munkaügyi központnak, s a távozó dolgozók ezekben a napokban kapják meg a felmondólevelüket. Folyamatosan egyeztettek az azonos telephelyen működő Kanizsa Pékség Zrt.-vel, s várható, hogy a dolgozók egy részének a sütőipari cég tud munkát adni.

A Kanizsa Pékség Zrt. – amely bérbeadóként biztosította eddig az üzemcsarnokot a Choco Bonita számára – a csoportos létszámleépítéssel távozó 64 dolgozónak munkalehetőséget ajánlott, közülük 25-en jelezték, hogy átmennének a sütőipari vállalathoz – mondta el az MTI-nek Polgár Ervin, a társaság vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik