Gazdaság

Újabb húsüzemnél lesz durva leépítés

Több száz embert küldhetnek el a Kaiser Foodtól. A tulajdonosok az elmúlt években több hazai telephelyet is eladtak vagy bezártak, de továbbra is állítják, nem kívánnak kivonulni.

Ismét jelentős leépítést hajt végre hazánkban a szlovák Penta pénzügyi befektetői cég húsipari érdekeltsége, amely a Kaiser Food Kft. tulajdonosa – tudta meg a Magyar Nemzet.

A társaság a Szolnokon található gyáregységéből a termelés nagyobb részét átszervezi a szlovákiai losonci, illetve homonnai gyárakba – mondta el a lapnak Nagy László, a Kaiser Food ügyvezető igazgatója . Hozzátette, hogy csoportos létszámcsökkentést hajtanak végre, ami 160-170 saját dolgozót és további 120-130 munkaerő-kölcsönző cégektől átvett munkatársat érint. Az ügyvezető azonban kiemelte, hogy a cégnek nincs szándékában bezárni a békéscsabai üzemét, illetve a teljes szolnoki gyárat.

A cikk kitér arra, hogy a szakmán belül többen azon a véleményen vannak, hogy a szlovák befektetői társaság a magyar húsipari üzemek megvásárlásával csak piacot akart szerezni, s ezért zárja be most azokat. Hozzáteszik, hogy más szakértők szerint viszont inkább a hazai húspiacon jelen lévő, óriási mértékű feketegazdaságra vezetik vissza a mostani üzembezárásokat.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik