Gazdaság

Ezreket küldhet el a Magyar Posta

A vállalat néhány százalékos karcsúsítás tervét ismerte el, amit főleg a csökkenő levél- és sárgacsekk-forgalom tesz indokolttá.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az elkövetkező években több ezer fővel csökkenhet a Magyar Posta Zrt. dolgozóinak száma. Létezik olyan forgatókönyv, mely alapján a 2013-as 32 300 fős létszám néhány éven belül 27 ezerre apadna – írja a lap keddi számában. Csoportos leépítések tervéről nincs tudomásuk a dolgozóknak, a munkahelyek egyéni megállapodások alapján szűnhetnek meg, ami ellen a szakszervezetek sem tehetnek sokat.

Apáti-Tóth Kata, a Magyar Posta Zrt. szóvivője a lapnak elmondta, hogy évente öt százalékkal csökken a levélforgalom és a szintén fő bevételi forrást jelentő sárgacsekk-forgalom. Az elmúlt években három százalékos kapacitáscsökkentés ment végbe. Főleg az alacsony jövedelmi sávba tartozó dolgozók munkahelyét igyekeznek megtartani, miközben a vállalatirányításban elbocsátott dolgozók aránya elérte a 30 százalékot – mondta, de cáfolta a Magyar Nemzet többezres leépítésről szóló értesüléseit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik