Gazdaság

Ma lesújt a kormány az RTL-re

A jövő évi adóváltoztatásokról szavaz a parlament, ebben szerepel a reklámadó 50 százalékra emelése. Tarlós István is kedden kaphat vétójogot.

A hétfői szemkilövetős, zászlóbotránnyal tarkÍtott ülésszak után, ma tartják a képviselők a zárószavazásokat, egyebek mellett ekkor fogadhatják el a 2015-ös adótörvényeket, amelyekkel a kabinet fenntartaná a családi adórendszert.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter eredeti előterjesztésében az internetadóval egészítette volna ki a vállalati különadókat, ám a kormány erre vonatkozó indítványától – több utcai tiltakozást követően – Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése után elállt. Kormánypárti kezdeményezésre az adótörvények vitájának végén az előterjesztések közé vették ugyanakkor például a reklámadó legfelső kulcsának 40-ről 50 százalékra emelését – írja az MTI.


Fotó: Neményi Márton

Döntés várható a főpolgármesternek tényleges vétójogot biztosító önkormányzatitörvény-módosításról, valamint arról az igazságügyi törvénycsomagról is, amelynek alapján miniszteri biztos kerülhet a végrehajtói kamara mellé. Módosíthatják a büntetések végrehajtásáról szóló törvényt is egyebek mellett azért, hogy a jövőben különleges kegyelmi eljárás legyen alkalmazható a tényleges életfogytiglanra ítéltek esetében.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

A határozathozatalok után a fair bankokról szóló kormányzati előterjesztésről kezdődik vita, majd tárgyalhatják a pénzügyi tárgyú törvények módosítását – amely a betétbiztosítást, valamint a pénzügyi közvetítőrendszert érinti -, valamint a 400 négyzetméternél nagyobb kereskedelmi épületek engedélyezésével kapcsolatos miniszterelnökségi javaslatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik