Gazdaság

Lengyelek építhetik a Bosnyák téri piacot

2015-ben indul az építkezés, és a választásokra éppen kész lesz. Lesz 170 üzlet, egy multiplex mozi és 1350 parkolóhely is.

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a XIV. kerületi önkormányzat és a lengyel Echo Investment fejlesztő társaság, eszerint a fejlesztő megépíti a Bosnyák téren a Mundo Centert, felújítja a piacot, valamint itt fogják kialakítani Zugló új közigazgatási központját is – közölte a helyi önkormányzat szerdán az MTI-vel.

Ez a megállapodás nem az első a cég és az önkormányzat között. A kapcsolat 2006-ig nyúlik vissza, az Echo Investment ekkor vásárolta meg a Csömöri, a Mosztár, a Bosnyák és a Rákospatak utca által határolt telket 4 milliárd forintért, és ennek tízszeresét tervezték a projektbe invesztálni.

A vásárlás idején még ugyanez a határidő vonatkozott a 4-es metró második, Bosnyák térig tartó szakaszának megépítésére is, ami nagyban hozzájárult a lengyel befektetők optimizmusához.

Miután a metróépítés kútba esett, a lengyel cég 2008 őszén újabb tervekkel állt elő, amelyek jelentősen csökkentették volna az eredetileg 30 százalékra tervezett zöldfelületek arányát, növelve a kereskedelmileg beépíthető területet, s egyben 40 százalékkal csökkentve a parkolók számát. A helyieknek a meglévő sportpálya felszámolása volt leginkább ellenszenves.

Az Echo Investment, az összesen 107 ezer négyzetméteren elterülő Mundo Center bevásárlóközpont építését várhatóan jövő év elején kezdi meg és – a tervek szerint – 2018-ra készül el. Az újonnan épülő bevásárlóközpontban mintegy 170 üzlet, egy multiplex mozi és 1350 parkolóhely várja majd a vásárlókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik