Gazdaság

Csányi: jön még a bankokhoz a kormány, ha baj lesz

Orbán szezonnyitó denevérezésére reagált a bankvezér. Szerinte ha gond lesz a gazdasági növekedéssel, akkor úgyis hozzájuk fordulnak majd.

Egy corvinusos hallgató számolt be az Indexnek, hogyan reagált Csányi Sándor OTP-vezér az egyetemen tartott előadásában Orbán Viktor szezonnyitó parlamenti beszédére.

A kormányfő a lap beszámolója szerint azt mondta hétfőn a Parlamentben, hogy a bankok ravaszak, mint a denevérek. Csányi erre tért vissza, amikor megjegyezte, akkor a bankok olyanok lehetnek, mint Batman, aki ha baj van, jön és segít. Ezzel utalt arra, hogy előbb-utóbb úgyis hozzájuk fordul a kormány megint, például ha gond lesz a gazdasági növekedéssel.

Másképp is osztotta Orbánékat: kitért rá, melyik három országban van most problémája az OTP-nek, és miért. Ukrajnában a háború miatt. Oroszországban a szankciók miatt. Magyarországon pedig a szabályozás miatt – mondta.

Az egyetemre egyébként egy diákszervezet hívta meg, a bankrendszer elmúlt 10 évéről beszélt, főleg a devizahitelezésről. Az esemény nem volt sajtónyilvános.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik