Gazdaság

Vandalizmusig fajulhatott a nagy mosógépháború

Egy berlini áruházi eladó látta az LG igazgatóját, amint addig feszegeti a kiállított mosógép ajtaját, amíg azt nem lehetett becsukni – a Samsung szerint a konkurensük a rangos berlini IFA-vásár előtt próbálta lejáratni a cégüket.

A Samsung azzal vádolja fő riválisát, az ugyancsak dél-koreai LG-t, hogy annak igazgatója hitelrontás céljából szántszándékkal megrongálta mosógépeit németországi műszaki áruházakban. A műszaki cikkeket gyártó óriáscég, a Samsung Electronics szándékos rongálás gyanújával fel is jelentette riválisát a dél-koreai ügyészségen.

Az igazgatók személyesen estek a gépeknek

A Samsung szerint a rongálások szeptember elején, a háztartási gépek rangos világvására, a berlini IFA előtt történtek a német főváros több bevásárlóközpontjában.

A gyár szerint biztonsági kamerák felvételei bizonyítják, hogy az LG Electronics igazgatói, köztük Dzso Szöng Dzsin, a konszern háztartási gépeket gyártó részlegének vezetője, személyesen babráltak Samsung-mosógépekkel.

A vandalizmust egy áruházi eladó jelezte, aki állítólag saját szemével látta, amint például az LG igazgatói szántszándékkal addig nyomkodták lefelé a Samsung-mosógépek ajtaját, amíg azokat nem lehetett becsukni.

„Csak vizsgálták az a Samsung-termékeket”

A magát a világ első számú mosógépgyártójának mondó LG elismerte, hogy igazgatói “közelebbről megnéztek bizonyos Samsung-termékeket” a berlini áruházakban, de tagadja a rongálás vádját, és teljes körű együttműködést ígér a vizsgálatban.
A cég szerint, ha valóban le akarták volna járatni a vetélytársat, akkor egy ilyen feladattal nem igazgatókat bíztak volna meg.

A két dél-koreai óriáscég éles küzdelmet vív egymással az elsőségért számos műszaki cikk piacán. 2012-ben bíróságot kértek fel annak eldöntésére, hogy melyikük a piacvezető a légkondícionálók piacán, illetve melyikük hűtőgépeinek nagyobb a kapacitása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik