Gazdaság

Mr. Balsors Magyarországról nyilatkozott

Államkapitalista jegyeket mutat néhány területen a magyar kormány politikája - mondta a világ egyik legtekintélyesebb közgazdásza.

Nouriel Roubini kedden Budapesten, a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) konferenciáján szólalt fel. Egyórás előadásában példaként említette Magyarországot arra, hogy Kelet-Közép-Európában is jelen vannak államkapitalista tendenciák, vagyis az állami szerepvállalás növelése a piacorientált reformok rovására.

Az előadás után újságíróknak elmondta: elismeri a pozitívumokat, hogy az elmúlt években a magyar gazdaság számos területén sikerült csökkenteni a sérülékenységet, és kezd beindulni a növekedés, de, mint mondta, “vegyes” a magyar kormány magatartása a külföldi tőketulajdonosokkal szemben. “A külföldi befektetők számára kérdés, hogy Magyarország mennyire elkötelezett a külföldi befektetéseket támogató politika mellett” – fogalmazott a közgazdász.


Nouriel Roubini (MTI)

Roubini a New York-i Egyetem pontos előrejelzéseiről világszerte ismert gazdaságtan-professzora már 2006-ban megjövendölte az amerikai jelzálogpiacról kiinduló pénzügyi válságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik