Gazdaság

Kilencven milliót utazott el eddig a Varga-minisztérium

Nyilvánosságra hozta a Varga Mihály vezette Nemzetgazdasági Minisztérium az idei szerződéseit, Fidesz-közeli médiumok is több milliót kaptak már.

A listából a napi.hu szemezgetett, utazás, külső tanácsadás és ügyvédi megbízások viszik a prímet. A Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda bruttó 48,8 millió forintért menedzselte a II. kategóriás kaszinó-szeződések előkészítését és ellenjegyzését. Ahogy arról már korábban is írtunk az állam által levezényelt tenderen hiába indult az állami Szerencsejáték Zrt., nem nyertek. Az ifj. Szima Gábor jegyezte Aranybónusz 2000 kft. azonban nyert (és Andy Vajna is), meg az ügyvédi irodai is – derül ki a listából.

Sárhegyi egyébként régi partnere a minisztériumnak, egy korábban megkötött, 8,9 milliárd forintért épülő óriáskaszinót üzemeltet Zrt. koncessziós szerződését is módosítja.

Ügyvédek és tanácsadók

A Varga-minisztériumnak további 30 milliós keretszerződése van több ügyvédi irodával is, a Lékó és Társa Ügyvédi Iroda 19,8 millió forintért felügyeli a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap jogi ügyeit, a Horváth és Társai Ügyvédi Irodával pedig 9,9 millióért szerződött le az NGM. Ez a szerződés azonban csak másfél hónapig élt, ezért ez a kis összeg – írja a lap.

A Malév Zrt. felszámolása után a minisztérium tanulmányokat rendelt 3,2 millió forint értékben a Slot Consulting Kft-től, szintén ennyit kapott a Capitol Consulting Group Kft. is. 2013 decembere és 2014 márciusa között pedig hatályos volt az a szerződés, melynek értelmében a Századvég Gazdaságkutató Zrt. tanulmányt készített az „egyes kereskedelmi építmények létesítési követelményeiről”, 9,7 milliért.

90 millió utazásra, milliók a médiának

Az NGM munkatársainak külföldi utazásait pedig az OTP Travel Kft. szervezi, ők a központosított közbeszerzés egyik nyertesei, januártól májusig 89,1 millió forintért végezték a feladatukat. A cég tavaly kétéves keretszerződést kötött a minisztériummal, 195,9 millió forint értékben.

A Varga-minisztérium különböző műsorokat is megrendelt már idén. Az Echonak 4,1 milliót fizettek A Díj című magazinműsorért, amely márciustól már a Sikeresek, vállalkozók néven fut, a Lánchíd Rádiónak pedig 4,2 milliót fizettek a Kilátó-Látványtárért, további 3,6 milliót az Összegző című műsorért.

A teljes lista ide kattintva böngészhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik