Gazdaság

Hárommilliárd dolláros kötvénykibocsátást hajtott végre Magyarország

Az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) összesen hárommilliárd dollár összegben bocsátott ki 5 és 10 éves futamidejű kötvényt kedden.

Az egymilliárd dollár értékben kibocsátott ötéves papír kamatfelára 260, a kétmilliárd dollár értékben kibocsátott tízévesé 287,5 bázisponttal haladja meg a hasonló futamidejű amerikai államkötvény hozamát – jelentették a hírügynökségek. Ez a délutáni adatok szerint azt jelenti, hogy az ötéves papír hozama 4,15 százalék, a tízévesé 5,6 százalék körül alakult – jelentette a Dow Jones hírügynökség, avelemint a Reuters IFR adatszolgáltatója az egyik vezető kibocsátóra hivatkozva.

A magyar állam 2013 februárjában összesen 3,25 milliárd dollár névértékű öt- és tízéves kötvény sikeres kibocsátásával tért vissza a nemzetközi tőkepiacra 21 hónap után. Akkor az ötéves papírok 4,13 százalékos hozamon, a tízévesek 5,38 százalékon keltek el.

Tavaly novemberben újabb kétmilliárd dollár értékben bocsátott ki tízéves lejáratú dollárkötvényt, ennek a hozama 5,75 százalék lett az ÁKK honlapján olvasható tájékoztató szerint – írja az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik