Gazdaság

58 éve nem jelentkeztek a kisorsolt Wartburgért

Van azonban olyan, aki már öt új gépkocsit is átvehetett. Virágzik az autónyereménybetét-megtakarítás az OTP szerint.

20 milliárd forintot tartanak az OTP-nél autónyeremény-betétkönyvben, tavaly év végére 1,2 millióra kúszott fel a számuk a bank tájékoztatása szerint – írja a Népszabadság.

A pénzintézet tapasztalatai szerint a nyereménybetétkönyv számára kedvező kamatkörnyezet mellett az ajándékozási lehetőség is népszerűvé teszi a konstrukciót, például az érettségi előtti időszakban többszörösére ugrik az eladás.

5, 10, 20 és 50 ezer forintos címletekben lehet betétet vásárolni. A nyerési esély a címletértékkel arányos, vagyis az 50 ezer forintos betétkönyv esélyei tízszeresek az 5 ezer forintos papírral szemben.

Jelenleg havonta 9-10 autót húznak ki, köztük Toyota Yarist és Aygót, valamint Opel Corsát. Hazai autógyárak termékei is sorra kerülnek, például a prémiumkamatból kecskeméti Mercedes B 180 BE-t sorsolnak ki.

A lap szerint sok új tulajdonos nem jelentkezik a kocsijáért. Gazda nélkül maradt például egy 1965. augusztus 20-án kisorsolt Wartburg Limousine, amelynek értéke 60 ezer forint volt anno. Ha a nyertes most jelentkezne, nem egy jelentős veterán értékkel bíró autót vehetne át, hanem az akkori árát.

1961 óta 91 423 autót húztak ki, 702 nyereményért nem jelentkeztek, ám van olyan betétkönyv-tulajdonos, aki már ötször mehetett az OTP-hez az új gépkocsiját átvenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik