Gazdaság

Heteken belül kiderül, kié lesz a TV2

tv2 (tv2)
tv2 (tv2)

A csatorna karácsonyi partiján Simon Zsolt vezérigazgató azt mondta a dolgozóknak, hogy heteken belül megtudják, hogy a komoly jelöltek közül ki viszi tovább a céget.

Akár néhány héten belül kiderülhet, hogy a hónapok óta zajló tárgyalások után kinek sikerült megszereznie a TV2-t, legalábbis erre tett ígéretet Simon Zsolt, a csatorna vezérigazgatója a cég év végi buliján – olvasható az Origón.

A Bors november 19-én írt arról, hogy eladták a TV2-t, a lap szerint egy kormánypárthoz közel álló befektetőcsoport áll a tranzakció mögött. Az Origo úgy értesült, hogy Simon Zsolt a belső hálózaton elérhető blogján tagadta, hogy megszületett volna a megállapodás. Arra is ígéretet tett a dolgozóknak, hogy nem a Borsból fognak értesülni arról, ha a csatorna aláírja az eladásról szóló egyezséget. Az eladásról szóló hírt másnap a Kreatív cáfolta, azt írták, a játszma még nem biztos, hogy eldőlt, hiszen a témában a szereplők gyakran élnek a félretájékoztatás eszközével.

A május óta tartó találgatásokban a komoly vevőjelöltek között emlegették a Viasat csatornát is működtető Modern Times Groupot (MTG), de felmerült még a Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Infocenter is. A Figyelő novemberi cikkében újra felmerült egy már nyáron is elterjedt lehetőség, hogy egy kínai cég mögé bújva magyar üzletemberek vennék meg a TV2-t. A dolgozók közt egyébként az a pletyka terjed, hogy kínai befektető lesz a befutó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik