tv2
Gazdaság

Már nem eladó a TV2

super tv2 mokka (super tv2, mokka,)
super tv2 mokka (super tv2, mokka,)

A Népszabadság szerint lekerült a napirendről a csatorna eladása.

Korábban a globális stratégia az volt, hogy a TV2-vel párhuzamosan eladják a ProSiebenSat.1 német és román érdekeltségeit. A tulajdonosok meggondolták magukat, úgy döntöttek, a német csatornát működtető társaságot tőzsdére viszik, így már nem prioritás sem a magyar, sem a román csatorna eladása – mondta Simon Zsolt vezérigazgató. Szerinte a TV2 eladása „jelen pillanatban nem sürgős”.

A Népszabadság információi szerint a négy magyar nyelvű csatornát magában foglaló TV2-csoport (TV2, SuperTV2, Fem3, Pro4) iránt német tulajdonosánál, a ProSiebenSat.1-nál legalább két vállalkozás érdeklődött. Egyikük a jobboldali médiabirodalom egyik meghatározó vezetőjének, a korábban az RTL Klubot kiszemelő Nyerges Zsoltnak a többségi tulajdonában lévő Infocenter.hu Zrt. (amely a Class FM, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió tulajdonosa is), a másik a Viasat3 kábelcsatornát is működtető skandináv cégcsoport, a Modern Times Group (MTG) volt.

Korábban az Index azt írta, hogy az Infocenterrel a tárgyalások Simon Zsolt közvetítésével zajlottak, de a cégvezető akkor csak annyit mondott, hogy “nincs tudomása ilyen jellegű tárgyalásokról’. A hírportál kereste Nyerges Zsoltot is, ő azonban  nem kívánt nyilatkozni. (Az Infocenter tulajdonosa Nyerges Zsolt, aki Simicska Lajos üzlettársa is volt. Korábban Stumpf István, az első Fidesz-kormány kancelláriaminisztere, jelenleg alkotmánybíró és Fellegi Tamás fejlesztési miniszter is az Infocenter tulajdonosai között volt.)

A Népszabadság szerint a TV2 több szálon kötődik a mostani kormánypárthoz: a Magyar Narancs már 2011-ben írt Simon Zsolt vezérigazgató fideszes kötődéseiről, és piaci berkekben azt sem tartják véletlennek, hogy Simon idején a HírTV-től leigazolt Pindroch Ferencet tették meg hírpolitikai tanácsadóvá. Az is figyelemre méltó, hogy a TV2 hírműsoraiban még a Hír TV-nél is nagyobb felületet adnak a kormánypárti politikusoknak – emlékeztet a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik