tv2
Gazdaság

Mégsem adták el a Tv2-t?

super tv2 mokka (super tv2, mokka,)
super tv2 mokka (super tv2, mokka,)

Bár a Bors kész tényként közölte a második legnagyobb kereskedelmi csatorna eladását, a Kreatív szerint ez még nem történt meg, de nagyon közeli lehet a megállapodás.

Kedden a Bors közölte, hogy egy kormánypárthoz közeli befektetőcsoporté lett a Tv2, amit szerintük a csatorna székházában már mindenki kész tényként emleget. A Kreatív szerint azonban ez a játszma még nem biztos, hogy eldőlt, hiszen a témában a szereplők gyakran élnek a félretájékoztatás eszközével.

A Tv2 vezérigazgatója, Simon Zsolt szeptemberben még azt állította, hogy az eladás lekerült a napirendről, egy hónappal később azt, hogy még napirenden van az eladás, másszor pedig – és erről a Kreatív több forrása is beszámolt – ő maga hirdeti, hogy a megállapodás már meg is született.

A május óta tartó találgatásokban a Tv2 vevőjeként minden esetben megjelentek a „kormányközeli üzletemberek”, „fideszes érdekeltségek”, cégnévként pedig a Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Infocenter lett megnevezve. Eközben a Kreatív forrásai szerint a másik érdeklődő, a Viasat tulajdonosa, a Modern Times Groupnál egészen múlt hétig úgy tudták, hogy ők lesznek a befutók.

A Figyelő múlt heti cikkében újra felmerült egy már nyáron is elterjedt lehetőség, hogy egy kínai cég mögé bújva magyar üzletemberek vennék meg a Tv2-t. Sem arról nincsenek információk, hogy kik lennének ezek a titokzatos üzletemberek, sem arról, hogy mi lenne ez a kínai cég, mi a neve és mi a tulajdonosi összetétele,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik