Gazdaság

Szegényes karácsonyuk lesz a volt malévosoknak

malev(960x640)(1).jpg (malév, parlament, )
malev(960x640)(1).jpg (malév, parlament, )

A csődbe ment nemzeti légitársaság dolgozói közül több száz nem talált még munkát, és még mindig nem kapta meg a törvényes járandóságát – az iho.hu.

Újabb karácsony fog úgy eltelni, hogy a volt Malév dolgozók nem kapják meg járandóságukat, ami a Malév csődje miatt jár nekik. Lassan két éve várják, hogy az állam, mint tulajdonos közreműködésével rendeződjön a helyzetük. Többen azóta sem találtak munkát, helyzetük reménytelen – írj az iho.hu.

Közel két éve folyik a Malév felszámolása, de a felszámoló rajta kívül álló okok miatt – folyamatban lévő perek –  még mindig nem tudja lezárni azt. Harmadszor kellett határidőt hosszabbítani, így újabb fél évvel csúszik a felszámolás lezárása. Nem kizárt, hogy akár évekig is tarthat még a procedúra, miközben több mint 1000 volt munkavállaló vár törvényes járandóságára.

Több száz volt Malév dolgozó van még mindig reménytelen helyzetben. Sokan egyik napról a másikra élnek, azóta sem találtak munkát, és nem kapták meg azt sem, ami a végkielégítésükből még járna nekik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik