Gazdaság

Úszik az adósságban a Sólyom Airways

solyom-airways(960x640)(5).jpg (sólyom airways, )
solyom-airways(960x640)(5).jpg (sólyom airways, )

Átvilágították a nemzeti színekben futó légítársaságot.

Százötvenmillió forint tartozást halmozott fel eddig a Malév utódjaként bejelentkezett légitársaság, a Sólyom Hungarian Airways Kft. – osztotta meg a cég átvilágításának eredményét a HVG-vel Welsz Tamás. Ő az ügyvezetője annak a Charity March-Jótékonysági Menet Kft.-nek, amely a Sólyom légitársaság új tulajdonosa lett.

Ahogy azt korábban a Hír24 is megírta, a szervezet mögött Afrikában élő magyarok állnak, Welsz szerint a szívük Magyarországért dobog, és szeretnének “egy nemzeti színekben lévő légitársaságot”. A tulajdonos – aki egyébként felkerült az Interpol körözési listájára – elmondta, decemberben a korábban tervezett hat helyett két Sólyom-repülőgéppel indul meg az utaztatás

A HVG azt írja: az afrikai jótékonysági programokat lebonyolító cég néhány hete kivásárolta a Sólyom Airwaysből a 100 százalékos tulajdonos Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding Zrt.-t.

Az ügylet azonban nem jelent szakítást, hiszen a légitársaság vezetője továbbra is Vágó József, a holding korábbi magántulajdonosainak egyike (a céget Vágó mellett Lucsik János és Hurtyák Róbert gründolta).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik