Gazdaság

Még csak 220 online kassza működik

kassza (kassza)
kassza (kassza)

Mindössze 220 pénztárgép napi forgalmi adatait látja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – írja a Portfolio.hu.

November 19-i információk alapján 220 pénztárgép online üzembe helyezésére került sor eddig – árulta el a Portfolio.hu kérdésére a NAV. Az adóhatóság szerint jelenleg számos gép bekötése folyamatban van.

Október közepéig közel 200 ezer (üzembe helyezési) regisztrációs kódot adott ki a NAV, 50 ezer forintos támogatásra jogosító kódból 114 800 darabot adtak ki. Szeptember végén még 5 darab üzembe helyezett online kasszáról lehetett tudni, két hónap múlva ez csak 220 darabra ment fel.

A határidő viszont a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint nem csúszik, marad 2013. december 31.. Október óta a NAV bírságol is, ha a kereskedő nem rendelkezik üzembe helyezési kóddal és megrendelési szerződéssel.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) korábban reagált arra, hogy a határidőt nem szándékozik kitolni a minisztérium. Szerintük nem tartható az év végi határidő, a karácsonyi bevásárlási forgatagban lehetetlen pénztárgépeket cserélni, átalakítani, így vagy az ajándékvásárlás, vagy a kasszacsere marad el december végéig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik