Gazdaság

NGM: tisztulást és több áfát hoztak az új pénztárgépek

pénztárgép (pénztárgép)
pénztárgép (pénztárgép)

Május és október között tavalyhoz képest 13 százalékkal emelkedtek a forgalmiadó-bevételek, a szaktárca helyettes államtitkára szerint ez a kereskedelmi viszonyok tisztulását jelzi, és a pénztárgépcsere hatásaként értékelhető - írja a Magyar Nemzet.

Május és október között az elmúlt év azonos időszakához képest az áfabefizetésben 6 százalékos emelkedés tapasztalható, a visszatérítéseket is figyelembe véve pedig a szóban forgó időszak egyenlege jelentős, 13 százalékos növekedést mutat – mondta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyi helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek.

“Ilyen változást a kedvező bérezési és inflációs folyamatok, illetve a termelési ciklusok változása önmagában nem indokolna, így az emelkedés már a piaci viszonyok tisztulásaként értelmezhető” – fogalmazott a lapnak Pankucsi Zoltán.

A Cikk arra ugyan nem tér ki, hogy hány kasszát is cseréltek le eddig a kereskedők, de Pankucsi Zoltán szerint a tisztulási folyamat annak is köszönhető, hogy a vállalkozások tisztában vannak azzal, hogy hamarosan fény derül az igazi forgalmukra, így a bevételüket eddig titkoló kereskedők már most egyre gyakrabban adnak nyugtát a vevőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik