Pénzügy
online-penztargep(960x640)(2).jpg (online pénztárgép, pénztárgép, kassza, nav,)

Visszavonták egy pénztárgép forgalmazási engedélyét

Bihari Dániel
Bihari Dániel

tud újságíró. 2013. 10. 28. 21:17

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) visszavonta az Alt Cash Kft. pénztárgépére kiadott forgalmazási engedélyt.

Korábban a témában:

A hivatal indoklása szerint a pénztárgép a műszaki és informatikai követelményeknek nem felel meg, a döntés november 12-én emelkedik jogerőre. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény alapján a hatóság első fokú döntése jogerőssé válik, ha ellene nem fellebbeztek, és a döntés közlésétől számított 15 nap fellebbezési határidő letelt – olvasható a MKEH honlapján.

Az onlinekassza.hu szerint ez a típus volt az, amelynek megvásárlását a kormány támogatta, így kétséges, mi lesz azzal a tízezer kereskedővel, aki a 100 ezer forintos maximált ár reményében órák alatt lefoglalta a kasszákat. A portál szerint kérdés, hogy mi történik most azokkal a boltosokkal, akik ebből a típusból akartak vásárolni, leadták a megrendelést, tehát jogilag most nincs érvényes, megrendelt kasszájuk, és így akár meg is büntetheti őket a NAV.

Az MKEH oldalán szereplő táblázat szerint öt típusnál nem tettek eleget a forgalmazók a hiánypótlásnak, ezért még nem árusíthatók a gépeik. Köztük volt az említett kassza is, amelyből már tízezret megrendeltek a kereskedők kedvezményes áron – olvasható az onlinekassza.hu honlapján.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.