Gazdaság

Vizsgálják az ügyfeleket átverő utazási irodát

Tengerpart (tengerpart, )
Tengerpart (tengerpart, )

Nem állapítottak meg jogsértő körülményt az elmúlt években a Blue Travelnél.

Vizsgálja a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) a Blue Travel utazási irodával kapcsolatos helyzetet – közölte a hivatal szerdán az MTI megkeresésére.

A Népszava szerdai számában írt arról, hogy a Blue Travel bezárt, és valószínűleg már ki sem nyit többet. A lap cikkében az olvasható, hogy a Blue Travel az egyik hírportálon megjelent írás szerint becsapta ügyfeleit. Vasárnap óta hiába próbálkoztak a Népszava munkatársai is, nem vették fel a telefont, sőt kiderült, hogy bezárták a budapesti, Alkotás úti irodájukat.

A sajtóhírekre is figyelemmel az MKEH mint kereskedelmi hatóság vizsgálja az utazási vállalkozóval kapcsolatban fennálló helyzetet – fogalmazott írásos válaszában a kereskedelmi engedélyezési hivatal. Hozzáteszik, hogy a folyamatban lévő vizsgálat és közigazgatási hatósági eljárás során a tényállás tisztázását követően az MKEH a hatáskörébe tartozó szükséges intézkedéseket megteszi.

Eddig nem volt rájuk panasz

A hivatal tájékoztatása szerint a Blue Travel Online Utazási Iroda Kft. a szerdán hatályos adatok szerint szerepel az MKEH által az utazásszervezői, illetve utazásközvetítői tevékenységet folytató vállalkozásokról vezetett hatósági nyilvántartásban. Károsultról konkrét bejelentés a hivatalhoz nem érkezett.

Az utazási iroda érvényes vagyoni biztosítékát az Uniqa Biztosító Zrt. nyújtja 24 millió forint kockázatviselési összegben – közölte az MKEH. Az utazási vállalkozónál az MKEH nem állapított meg jogsértő körülményt az elmúlt években – olvasható a válaszban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik