Gazdaság

Lakások, ahova soha nem fog beköltözni

lakás (lakás)
lakás (lakás)

Körbenéztünk a luxusalbérletek piacán, milyen lakást lehetne kibérelni havi cirka egymillió forintból.

Kapcsolódó cikkek

Ezek nem kacsalábon forgó paloták, nem nagy szecessziós villák, nem is komplett házak. Hanem lakások. Némelyik fantasztikus panorámával, svéd dizájnbútorokkal, kinti ÉS benti medencével. De sok közülük még csak nem is rettenetesen különleges. Mégis olyan összegeket kérnek – és kapnak – értük havonta a tulajdonosaik, ami egy tanár félévi fizetésével egyenértékű. Árakat szigorúan euróban adnak meg.

Kisnyugdíjasok kíméljenek

Itt van például ez a kissvábhegyi kecó, ahol a 190 négyzetméteres lakótér (csak a nappali nagyobb, mint e szerző egész lakása, 55 négyzetméter) mellé különböző szolgáltatások járnak. A társasházi jacuzzi, medence és konditerem cseppet megemeli mondjuk a közösköltséget: több mint 300 ezer forintot kell betenni havonta, ami hozzáadódik az egymilliós lakásbérleti díjhoz. Igaz, porszívózni legalább könnyű, mert központi porszívó van.

Forrás: ingatlan.com

Tetőteraszos hotel

Ehhez a belvárosi lakáshoz viszont 100 négyzetméteres tetőterasz tartozik. Bónusz, hogy csigalépcső visz a második emeletet jelentő padlástérbe. Amúgy meg olyan az egész lakás, mint egy hotelszoba. Vagyis inkább 3 hotelszoba, ugyanis a nappali mellett három hálószoba és három fürdőszoba van.

Nemzetközi tobzódás

Tetőteraszban elég erős ez a 287 négyzetméteres kútvölgyi lakás is, ahol a nappali, a konyha és az étkező együtt 100 négyzetméter. Van beépített projektoros brit házimozirendszer, svéd padló, német konyha. És persze besétálós gardrób és bőrkanapé.

Otthon, a palazzóban

A Vörösmarty térnél nem nagyon lehet jobban a város közepében lenni egy ilyen csepp kis lakással, és hát a téren belül a Dorottya Palazzo nem éppen a legrosszabb épület. És még a közösköltséget is alig érzi meg az ember zsebe, potom százezer forint havonta, pedig még a garázsbérlet, a konditerem és a szauna is benne van. A barokkos csillárok és a hófehér minimalizmus szentélyébe mondjuk félnénk cipővel belépni.

Fafétis, de nem fenyővel

Hasonlóan kevés színt, de kicsit ikeás jellegű minimalizmust látni ebben a – havi 1,2 milliós – nagykörúti nagypolgári lakásban. A fa burkolatoknak hódolt az ingatlanügynök is, amikor ezt írta a lakásról: „Víz-, és porálló, olajozott, természetes tölgyből készült padló található minden szobában, beleértve a fürdőszobákat is, ami az esztétikai élmény mellett magas élettartamot biztosít. A természetes tölgy keményfából készült lépcsőfokokat egyenként, kézzel gyártották.” Van elektronikus háztartás-automatizálás is, jelentsen ez bármit.

El lehet veszni a tetőn!

A hideg kőberendezések bajnoka ez a szemlőhegyi lakás, amely talán megkaphatja a tetőterasz-rekordot: 200 négyzetméteres „erkély” van hozzácsapva. Három garázs is tartozik hozzá.

Történelmi távlatok

De nem kell a budai hegyek vagy a belváros legreprezentatívabb részéig mennünk, hogy egymilliós albit találjunk. Elég a nyóckerig. A Palotanegyedben, az 1892-ben épült Tauffer-palotában kiadó „egy emeleti, 223nm-es, tágas, 4 szoba+ hallos, történelmi levegőjű, nagypolgári lakás.” És a történelmi ebben az esetben nem azt jelenti, hogy évtizedek óta nem volt felújítva.

Márvány és méretek

Szeretne Ön saját balusztrádos lépcsőházat? Ezzel a diplomatanegyedbeli lakással ezt is megkaphatja! Extraként pedig két darab márványkandalló is jár, plusz egy ötméteres belmagasság, hogy a lépcsőn járva is elférjen az ember feje, gólyalábon is akár. Négyzetméterenként négy emberrel számolva ebben a lakásban 1276 ember tudna tüntetni.

Ön melyik lakást választaná? Vagy még ezeknél is jobban lakik?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik