Gazdaság
tavho(430x286)(1).jpg (távhő, )

Félmilliárd forintos kötbér a közműszolgáltatókra

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2013. 09. 25. 12:53

Korábban a témában:

A számlaképre vonatkozó új szabályozás hatálybalépése óta több mint 55 ezer számla akadt fenn a rostán – ismertette Németh Szilárd, hozzátéve, hogy mivel a szolgáltatóknak minden egyes hibás számla után 10 ezer forint kötbért kell fizetniük a fogyasztóknak, ez országosan összesen 556 millió forintot jelent.

Fotó: MTI/Kovács Attila

A tájékoztatón részt vett Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, aki elmondta, hogy a megyében három szolgáltatónál zárult le az eljárás, ezeknek a jogszabályok megsértése miatt összesen több mint 285 millió forintot kell – jóváírás formájában – kötbérként megfizetniük.

Ha a cégek nem fellebbeznek az első fokú döntés ellen, a fellebbezési határidő lejárta után 15 napon belül kell jóváírniuk a pénzt.

Az áram- és gázszolgáltatók is kaptak büntit

Hallott már valakiről, aki megkapta volna a hibás számlájáért járó 10 ezer forintos kötbért?

Az utóbbi napokban befejeződtek a hatósági eljárások az áram- és gázszolgáltató társaságok számlájának formátumáról, amelyben nem tüntették fel a rezsicsökkentést – írja a Népszabadság.

Az E.ON-nak hétmillió, az EDF Démásznak pedig hárommillió forintos bírságot kell fizetnie amiatt, mert a februárban hozott számlaképrendelet és az átállásra adott kéthetes határidő elteltével a fogyasztóknak kiküldött számláik nem százszázalékosan feleltek meg az új előírásoknak.

Ezen előírások nemcsak hogy teljesen átrendezték a számlák formátumát, de előírták azt is, fel kell tüntetni, mennyit spórolt a fogyasztó a rezsicsökkentés eredményeképp.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.