Gazdaság

Olcsóbb lesz repülni, mint taxizni?

Taxi (taxi)
Taxi (taxi)

Jó pár fapados járatra igaz, hogy olcsóbban megúszhatjuk magát a repülést, mint amennyibe a reptéri taxi fuvarja kerül vasárnaptól.

Mivel a szeptember elsejétől életbe lépő új taxisrendelet egységesítette a tarifákat, nagyjából duplája annyiba fog kerülni szeptember elsejétől a reptéri fuvar, mint eddig. Hogy mit is jelent ez praktikusan?

A Pénzcentrum.hu számításai szerint azt, hogy aki Óbudányi távolságról indul taxival a reptérre, annak az út oda-vissza mintegy 17 ezer forintba kerülhet. E mellé kigyűjtötték, hogy számos fapados járattal ennél kevesebből úszható meg maga a repülés, szintén oda-vissza.

Fotó: Kummer János

Sőt, ha valaki saját kocsijával megy a reptérre, és legfeljebb egy-két hetet tölt külföldön, akkor a parkolási díjjal együtt is kevesebbet fizethet, mintha taxit vesz igénybe – derül ki cikkükből.

A tömegközlekedés mellett alternatíva lehet még a reptéri transzfer is, amely nem minősül személyszállításnak, így erre a szolgáltatásra nem vonatkoznak az egységesített taxi díjak. A transzfer előnye főleg akkor jelentkezik, ha valaki egyedül utazik. Ha kíváncsi, melyik utazási móddal mennyit spórolhat, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik