Gazdaság

Rendszerszintű változások lesznek a Vaterán

vatera (vatera)
vatera (vatera)

Az online aukciós oldal augusztus 21-től négyfajta kiemelési módot és a „második lehetőség” opciót szünteti meg. Az úgynevezett vateraboltokat pedig már augusztus 5-én megszüntették.

Egészen pontosan augusztus 21-én délelőtt tíz órától szüntet meg pár szolgáltatást a Vatera. Ezek a “zárt aukció”, az “ajándék ikon”, az “indulási dátum előtti listázás” és “az én ajánlatom” kiemelések és a “második lehetőség” opció. 2013. augusztus 5-től pedig megszűnt a “vaterabolt” szolgáltatás is.

Zárt aukció

A zárt aukció kiemelés azt jelenti, hogy megadható azoknak a felhasználóknak a neve, akik az aukcióin licitálhatnak. Ez a lehetőség már nem vehető igénybe egy hét múlva az újonnan feltöltött termékeknél, illetve nem adható hozzá már futó aukciókhoz sem. Amelyik zárt aukció lejárt, annál pedig akár automatikusan, akár manuálisan indítják újra, már nem alkalmazható ez a kiemelés.

Ajándék ikon

Az ajándék ikon kiemelés a termékek listázásánál látható, mely alapján az érdeklődők tudhatják, hogy az adott termék jellege, minősége ajándéknak is megfelelő. A megszüntetés hasonlóan megy, mint a zárt akukciónál.

Aukció indulási dátuma előtti listázás

Az indulási dátum előtti listázás kiemelés a termék feltöltésekor adható meg, és arra való, hogy hogy az aukció későbbi dátummal induljon. Ezt a lehetőséget a megszűnést megelőző időpontra időzített indulási dátummal feltöltött aukcióknál lehet utoljára igénybe venni, utána már nem.

Az én ajánlatom

Az én ajánlatom kiemelés azt jelenti, hogy az érdeklődő a meghirdetettnél alacsonyabb árat is ajánlhat a termékért. Az érintett aukciókra az aukciók lejártáig tehetőek ajánlatok, amelyek elfogadására az ajánlat megtételekor meghatározott időtartam áll az eladó rendelkezésére.
Ez után a lejárt, és automatikusan vagy manuálisan újraindított aukciók már „az én ajánlatom” opció nélkül indulnak újra.

Második lehetőség

A második lehetőség azt jelenti, hogy ha az aukción többen is licitálnak, és a nyertes vevő végül nem tart igényt a termékre, akkor az eladó a többi licitáló részére is felajánlhatja az értékesíteni kívánt dolgot. A „második lehetőséget” az eladók legkésőbb a megszűnés időpontja előtt befejeződött aukcióknál használhatják már csak.

Vaterabolt

Augusztus 5-től nem lehet új Vaterabolt előfizetést sem igényelni, amely egyébként külön megjelenési lehetőséget jelent(ett) az eladóknak a főoldali Vaterabolt linken keresztül. A már létező előfizetések az aktuális számlázási ciklus végéig maradnak érvényben. Utána már az előfizetést nem lehet megújítani és megszűnik az adott Vaterabolt.
Ez utóbbi szolgáltatás fizetős volt. Az oldalon egyébként a Vaterabolt-nyitással kapcsolatos információk most is szerepelnek.

Kérdésünkre, hogy mi a megszüntetések oka, azt a választ kaptuk az üzemeltető Allegro Grouptól, hogy a felsorolt funkciókat viszonylag szűk felhasználói kör vette igénybe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik